Autsblogi - arkea ensiapukouluttajan silmin

Blogikuva Hanna Blogikuva Kaisa

Blogin kirjoittajina toimivat Auts-Tuotteen omistajayrittäjät Hanna ja Kaisa. Molemmilla on jo vuosien kokemus ensiavun kouluttamisesta.

 
 

Totuuden torvi - asiakaspalautteet vuodelta 2018

Vuodenvahde. On taas ajankohtaista koota yhteen kuluneen vuoden tilastoja, tapahtumia ja saavutuksia sekä tehdä suunnitelmia tulevalle vuodelle. Me olemme kiitollisia, että olemme saaneet kouluttaa elintärkeitä ensiaputaitoja jälleen lukuisille ihanille ihmisille. N 4000 henkilöä harjoitteli ohjauksessamme mm elvytystä ja sydäniskurin käyttöä käytännössä tänä vuonna.

Työpaikoilla sattuu ja tapahtuu - nousukausi on nostanut tapaturmataajuutta työpaikoilla

Tapaturmavakuutuskeskus (TVK) julkaisi pari viikkoa sitten ennakkoarvion vuoden 2017 työtapaturmista.

Apua, haava! Tarvitsenko jäykkäkouristusrokotteen?

THL (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) muutti rokotussuosituksiaan tänä keväänä. Halusimme nostaa tämän aiheen esiin, koska haavat ja niiden ensiapu on yksi aihe, jota käsittelemme lähes poikkeuksetta kaikissa koulutuksissamme.

Vilkaisu olan taakse vuodenvaihteessa, katse tiukasti tulevaisuudessa

Yrittäjätaivalta on nyt takana 10 vuotta ja ikää 50+. Tiedä sitten kummasta seikasta johtuu, mutta olen viimeisen vuoden aikana yllättänyt itseni usein miettimästä elettyä elämää ja miten tähän on tultu. Jos joku olisi 15 tai vaikkapa 10 vuotta sitten osannut ennustaa tämän, en olisi ihan heti ennustusta uskonut!

Selkeä hätäilmoitusohje voi pelastaa ihmishengen!

Onko sinun työpaikallasi hätäilmoitusohje sijaintitietoineen näkyvällä paikalla? 

Voiko virtuaalitodellisuus auttaa oppimaan turvallisuutta?

Ensiapukoulutuksessa harjoitellaan ja opitaan taitoja, joita toivottavasti ei oikeasti tarvita. Jos joudut oikeasti käyttämään näitä taitoja, se tarkoittaa, että on tapahtunut jotain ikävää - vakava sairauskohtaus tai tapaturma.

Kolarin jälkeen

Selaillessani Facebookin uutisvirtaa silmiini osui hätäkeskuksen päivitys. Siinä oli tärkeä muistutus autoilijoille: Älä aja ohi! Kuvassa oli henkilöauto katollaan ojassa, tien vieressä. Mieleeni palasi oma kokemukseni liikenneonnettomuustilanteesta, johon osuin paikalle ensimmäisten ohikulkijoiden joukossa...

Tämä ensiapukurssi opetti eniten!

Taas on vuosi vaihtumassa ja sitä juhlitaan ilotulitteiden voimalla... Lehdet pullistelevat rakettimainoksia ja silmätapaturmista varoitellaan. Paitsi tulevan vuoden juhlintaa ja odotusta, lähestyvä vuodenvaihde tarkoittaa myös menneen vuoden tapahtumien kertaamista. Olen tehnyt ensiapukouluttajan työtä pian yhdeksän vuoden ajan. Olen päässyt vierailemaan mitä erilaisimmissa työskentely-ympäristöissä, kouluttettavia ryhmiä on kertynyt jo paljon ja monenlaisia. Niin myös tänäkin vuonna.

3 vinkkiä ea-koulutuksen tilaajalle

Hei sinä, joka olet yrittäjä, työnantaja, työpaikan työsuojelusta vastaava tai muu työpaikan ensiapukoulutuksista vastaava henkilö. Tämä blogi on kirjoitettu juuri sinulle!

11 vuotta työpaikkojen ensiapukoulutuksia järjestäneenä kouluttajana olen huomannut, että kurssiviidakko voi olla tilaajalle joskus melkoinen haaste.

Tänään on maailman diabetespäivä

Tunnistatko diabeetikon matalan verensokerin oireet? Haluamme tänään, maailman diabetespäivänä omalta osaltamme välittää tietoa tästä aiheesta, josta ensiapukursseillammekin usein keskustellaan. Kerromme tapauksen, joka sattui eräälle diabeetikolle. Olkoon hänen nimensä Tarja.
^