Auts - kun sattuu, onko työpaikallasi varauduttu?

Vuosittain sattuu n. 130 000 rekisteröityä työtapaturmaa. Tämä tarkoittaa, että n joka 20:s palkansaaja loukkaantuu vuosittain työajalla tapahtuvissa tapaturmissa.
Tapaturma päätyy rekisteriin, kun tapaturman johdosta on haettu vakuutusyhtiöiltä korvauksia. Eli todellinen tapaturmien määrää on vieläkin suurempi, kun myös pienemmät arkipäivän tapaturmat huomioidaan mukaan. (Lähde: työturvakeskuksen nettisivut)
 
Työnantajan velvollisuus on huolehtia tapaturmien ennaltaehkäisystä. Tämä tarkoittaa sitä, että työpaikalla on tehty riskin arviointia, tunnistettu mitä tapaturmia työpaikalla voi tapahtua ja mietitty miten niitä voidaan ehkäistä. On tärkeää, että työpaikalla on sovittu turvallisista työskentelytavoista ja että työntekijöillä on tarvittaessa käytettävissä apu- ja suojavälineitä, jotta vahingoilta vältyttäisiin.
 
Hyvästä ennaltaehkäsystä huolimatta vahinko voi yllättää. Esimerkiksi sairauskohtaus työpaikalla saattaa johtaa yllättäviin tilanteisiin ja seurauksiin. Työnantajalla onkin velvollisuus huolehtia myös riittävästä ensiapuvalmiudesta työpaikalla. Se tarkoittaa, että jokaisessa työvuorossa ja - kohteessa on aina paikalla voimassaolevan ensiapukoulutuksen omaavia henkilöitä, ensiapuvälineitä ja kirjalliset ohjeet hätätilanteessa toimimisen varalle.
 
Auts-Tuote auttaa yrityksiä ensiapuvalmiuden suunnittelussa. Meiltä työpaikoille voi tilata myös ensiapukoulutukset ja ensiapuvälineet. Syyskuussa Auts-Tuoteperhe kasvoi ja saimme valikoimiimme laadukkaita, seinälle kiinnitettäviä ensiapupakkeja. Tämä on todella hyvä ja kattava perusvälineistö esimerkiksi työpaikoille. Pakissa välineet pysyvät siistinä ja järjestyksessä. Salkku suojaa välineitä lialta ja se on roiskevesitiivis. Irroittamalla pakki seinätelineestä saadaan kaikki tarpeellinen tapaturmapaikalle loukkaantuneen vierelle. Läpinäkyvän välikannen ansiosta välineet ovat heti näkyvillä, kun salkku avataan. Ei ylimääräisiä pakkausmateriaaleja, jotta välineet saa hätätilanteessakin nopeasti käyttöön. Tuote on nyt myynnissä Autshopissa ja toimipisteissämme!
 
Nopeasti aloitettu ja oikea ensiapu saattavat parhaimmillaan nopeuttaa loukkaantuneen toipumista.  Näin voidaan lyhentää tapaturmasta aiheutunutta sairaspoissaoloa.
 
Toivotamme kaikille turvallisia työpäiviä :)

Lisää tietoa työpaikan ensiapuvalmiudesta pähkinänkuoressa löydät täältä.

 
751
 

^