Autsblogi - arkea ensiapukouluttajan silmin

Blogikuva Hanna Blogikuva Kaisa

Blogin kirjoittajina toimivat Auts-Tuotteen omistajayrittäjät Hanna ja Kaisa. Molemmilla on jo vuosien kokemus ensiavun kouluttamisesta.

 
 

Voi apua! Ei kiitos pihviveistä minun kurkkuuni!

Ilmestyikö sinunkin fb-uutisvirtaasi Ylen eilen julkaisema video, jossa lääkäri näyttää kansalaisille, miten tulee toimia tukehtumistilanteessa? Pyydämme, älä jaa julkaisua eteenpäin!

Kortti vai taidot - mitä ensiapukoulutuksesta halutaan?

Ensiapukortti on todistus suoritetusta ensiapukoulutuksesta. Suomessa SPR:n ensiapukortit ovat haluttua ”valuuttaa” niin työ-, opiskelu- kuin harrastusmarkkinoillakin. Kun halutaan varmistaa työpaikan, harrastustoiminnan tai vaikka yleisötapahtuman ensiapuvalmius, useimmiten edellytetään, että paikalta löytyy riittävä määrä voimassaolevan SPR:n ensiapukortin haltijoita. Oletuksena on, että kortin suorittanut henkilö omaa riittävät ensiaputaidot, jos vakava sairauskohtaus tai tapaturma yllättää. Ja näinhän sen pitää ollakin. Mutta takaako kortti takataskussa oikeasti sen, että kortin haltija osaa antaa ensiapua? Mietitäänpä…

Onks pakko puhaltaa?

Ensiapukurssilla on elvytysharjoitukset alkamassa. Kouluttaja on käynyt läpi perusasiat teoriassa sekä demonstroinut painelu-puhalluselvytyksen. Niin se vaan on, että elvytystaito on käytännön taito, jota ei opi katselemalla, vaan harjoittelemalla. Kouluttaja kehoittaakin osallistujia aloittamaan harjoitukset ja sitten se tulee. Yksi ensiapukurssien eniten kysytyistä kysymyksistä: "Onks pakko puhaltaa?"

Tulityökortti

Tänä syksynä olemme ottaneet kurssivalikoimaamme mukaan tulityökorttikoulutuksen. Näin voimme palvella asiakkaitamme entistä kokonaisvaltaisemmin. Pidämme tulityökorttikoulutukset yhteistyössä Huittisten Sammutinhuollon kanssa.  Voit tilata kurssin työpaikallesi tai voit hakeutua avoimille kursseillemme. Avoimet kurssit järjestämme Huittisissa.

 

Milloin tarvitset tulityökortin?

Onko sinun autossasi jo pelastuskortti?

Ai mikä se on?
Pelastuskortti on yksinkertainen, A4-kokoinen pohjapiirros sinun autostasi, johon on värisymboleilla merkitty pelastustyön näkökulmasta kriittiset kohdat. (Artikkelin lopussa kuva erään automallin pelastuskortista)
 
Miksi minun autossani pitäisi olla pelastuskortti?

Autsuutuus: Motoristin ensiapupakkaus

Kevätaurinko ja kuiva asfaltti ovat saaneet motoristit heräämään talviuniltaan. Pyörät on huollettu, ajovarusteet tsekattu, ruosteet poistettu ajoharjoittelussa. Ei muuta kuin nauttimaan ajamisen riemusta!

Millainen on hyvä auton ensiapulaukku?

Niin moni tarjoaa vain pelkkiä kuoria…. Niin laulussa sanotaan. Mutta valitettavasti tämä pitää joskus paikkansa ensiapuvälineiden kohdalla. Osaatko sinä miettiä, millaiset seikat tekevät ensiapulaukusta hyvän? No, annamme pari vinkkiä ihan ilmaiseksi. Hae vaikka oma ensiapulaukkusi esiin ja mieti sen sisältöä ja käyttökelpoisuutta seuraavien kysymysten avulla.

EA kortin voimassaolo umpeutunut?

Tilaa ilmainen muistutus sähköpostiisi meiltä!
Autsnet -palvelumme auttaa sinua muistamaan kertauskoulutuksen ajoissa!

Päivitetyt elvytysohjeet

3.2.2016 julkaistiin Suomen uudet elvytyssuositukset. Suosituksien päivitys pohjautuu Euroopan elvytysneuvoston (ERC) suosituksiin, jotka julkaistiin lokakuussa 2015.

Tunnistatko kemikaalien uudet varoitusmerkit?

Kemikaalien haitoista varoittavat merkinnät ovat muuttuneet. Kemikaalien pakkauksiin liitettäviä varoitusetikettejä on uusittu siirtymäaikojen kuluessa. Varoitusmerkkien uusiminen liittyy EU:n lainsäädännön uudistamiseen. CLP (Classifisation, Labelling and Packaging of Chemicals)-asetuksen mukaan aineet on pitänyt merkitä uusilla puna-musta-valkoisilla merkeillä 1.12.2010 lähtien, mutta seosten osalta siirtymäaikaa on ollut 1.6.2015 asti. 
^