Tulityökortti

Tänä syksynä olemme ottaneet kurssivalikoimaamme mukaan tulityökorttikoulutuksen. Näin voimme palvella asiakkaitamme entistä kokonaisvaltaisemmin. Pidämme tulityökorttikoulutukset yhteistyössä Huittisten Sammutinhuollon kanssa.  Voit tilata kurssin työpaikallesi tai voit hakeutua avoimille kursseillemme. Avoimet kurssit järjestämme Huittisissa.

 

Milloin tarvitset tulityökortin?
Tilapäisellä tulityöpaikalla työskenneltäessä tulityöntekijällä tulee olla Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) myöntämä, voimassa oleva tulityökortti. Myös tulityöluvan myöntäjällä tulee olla voimassa oleva tulityökortti. Jos siis työskentelet esim. rakennusalalla, teollisuudessa tai asennustöissä, kannattaa perehtyä asiaan ja selvittää, oletko velvollinen suorittamaan tulityökortin. Tulitöiksi luokitellaan työt, joissa käytetään voimakasta lämpösäteilyä tuottavaa työvälinettä, esim. kaasupoltinta tai kuumailmapuhallinta.

 

SPEKin myöntämä tulityökortti on voimassa Pohjoismaissa ja vastaavasti muiden Pohjoismaisten palontorjuntaliittojen myöntämä tulityökortti hyväksytään Suomessa. Kortti on voimassa kerrallaan viisi vuotta suoritusajankohdasta. Tulityökurssi on yhden koulutuspäivän mittainen ja sisältää oppituntien lisäksi kirjallisen kokeen sekä suojaus- ja alkusammutusharjoituksen. Kurssilla opit ennaltaehkäisemään tulityöonnettomuuksia, tuntemaan tulitöitä ohjaavan keskeisen lainsäädännön ja ohjeistuksen sekä eri osapuolten vastuut.

^