SPR EA1 16 h

SPR EA1® -ensiapukurssin kohderyhmä

EA1® on Suomen Punaisen Ristin (SPR) rekisteröimä tavaramerkki ja kaksipäiväinen ensiavun koulutusohjelma. Se soveltuu työpaikoille, joissa tapaturmariski on ilmeinen.

 

EA1® ensiapukoulutuksen voi suorittaa kuka tahansa ensiavusta kiinnostunut, aikaisempaa ensiapukoulutusta ei vaadita.

 

EA1® kurssista on mahdollista saada kaksi kuljettajan ammattipätevyyskoulutus– eli ns ”Trafipäivää”. Ilmoita meille jo kurssitilauksen yhteydessä, mikäli ryhmässä on mukana ammattiautoilijoita, koska ammattipätevyyskoulutuksista meidän tulee tehdä ennakkoilmoitus Traficomille. Ammattipätevyystodistusta ei voida myöntää osallistujalle, jos ennakkoilmoitusta ei ole tehty.

SPR EA1® ensiapukoulutuksen sisältö

  • Auttamistoiminta onnettomuustilanteessa (sisältää virtuaalilaseilla katseltavan VR Safe® -kolarikokemuksen)
  • Tajuttoman ensiapu
  • Aikuisen peruselvytys
  • Vierasesineen poisto hengitysteistä
  • Verenkierron häiriötila, sokki
  • Haavat
  • Tavallisimmat sairauskohtaukset
  • Palovammat ja sähkön aiheuttamat vammat
  • Nivelvammat ja murtumat
  • Myrkytykset
Kurssivalikoima Auts-tuote

SPR EA1® ensiapukurssin voimassaolo

Tästä koulutuksesta saa SPR:n EA1® -todistuksen, joka on voimassa kolme (3) vuotta. Sen voi yhden kerran päivittää lyhyemmällä SPR HÄTÄENSIAPU 4 tai 8 H -koulutuksella. Kertaus tulee suorittaa ennen todistukseen merkittyä viimeistä voimassaolopäivää.

SPR EA1® -todistuksen voimassaoloaikana on mahdollista suorittaa SPR EA2® tai ENSIAVUN JATKOKURSSI 16 H.

SPR EA1® ensiapukoulutuksen toteutus

Ilmoitamme tämän kurssin suorittaneet henkilöt Punainen Risti Ensiapu Oy:n ylläpitämään koulutusportaaliin ja kurssimaksuun lisätään SPR:n rekisteröinti- ja todistuskulut. Jos et tarvitse välttämättä SPR:n rekisteröintiä, voit vaihtoehtoisesti tilata ryhmällesi vastaavat ensiaputaidot antavan ENSIAVUN LAAJAN PERUSKURSSIN 16 h.

 

Kaksipäiväisen ensiapukoulutuksen aikana käytetään vaihtelevia opetusmenetelmiä. Keskusteleva luento, osallistujia aktivoivat ryhmätyöt sekä käytännön ensiapuharjoitukset rytmittävät päivien kulkua.

 

Kouluttajana toimii terveydenhuollon ammattihenkilö (sairaanhoitaja, terveydenhoitaja tai ensihoitaja), jolla on ensiapukouluttajan pätevyys (ETK). Koulutamme suomen, ruotsin ja englannin kielillä.

 

Perinteisen lähiopetuksena järjestettävän kurssin vaihtoehto on verkko- ja lähikoulutuksen yhdistelmä. Yhdistelmäkoulutuksessa osallistujat suorittavat ensin itsenäisesti ensiavun teoriaopinnot verkossa  oman aikataulunsa mukaan. Lähikoulutuksen kesto on 8 h ja siellä tehdään käytännön ensiapuharjoitukset ammattitaitoisen kouluttajan ohjauksessa.

 

Suositeltava ryhmäkoko on enintään 15 henkilöä / 1 kouluttaja, jotta koulutuksen toiminnalliset osuudet voidaan toteuttaa laadukkaasti. Oppitunnin pituus on 45 min.

 

Järjestämme tilauskurssit pääsääntöisesti asiakkaan osoittamissa tiloissa. Tilan tulee olla ensiapukoulutukseen soveltuva, eli istumapaikkojen lisäksi ryhmä tarvitsee riittävästi puhdasta ja vapaata lattiatilaa ensiapuharjoitusten tekemistä varten. Autamme tarvittaessa sopivan tilan etsimisessä.

 

Jos haluat tilata EA1® -kurssin ryhmälle, esimerkiksi omalle työpaikallesi ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Avoimet EA1® -kurssit, joita järjestämme Huittisissa ja Kirkkonummella, löydät koulutuskalenteristamme. Ilmoittaudu mukaan!

Muut ensiapukurssimme

Jos olet kiinnostunut laajemmasta ensiapukoulutuksesta, tutustu muihin kurssivaihtoehtoihimme:

 

Jos tarvitset ensiapukoulutuksen, josta osallistujat saavat SPR:n todistuskortin, valittavanasi ovat seuraavat vaihtoehdot:

Ensiapuvälineet työpaikalle ja vapaa-aikaan

ensiapuvälineet

AUTSHOP -verkkokaupasta löydät laadukkaat ensiapuvälineet sekä työpaikalle että vapaa-aikaan.

 

Esimerkiksi

Kirjautuminen