Lapsen ensiapu 4 h

Lapsen ensiapu -koulutuksen kohderyhmä

Lapsen ensiapu -kurssi on suunnattu erityisesti pienten lasten vanhemmille sekä esimerkiksi lasten harrastuksia ohjaaville henkilöille.

Lapsen ensiapu 4 h -koulutuksen sisältö

  • Lasten tyypilliset tapaturmat ja niiden ennaltaehkäisy
  • Pään kolhut
  • Tajuttoman lapsen auttaminen
  • Elottoman lapsen elvytys (harjoituksissa leikki-ikäisen lapsen ja vauvankokoiset nuket)
  • Toiminta tukehtumistilanteessa, vierasesineen poisto lapsen hengitysteistä
  • Haavat ja runsaan verenvuodon tyrehdytys
  • Palovammojen ensiapu
  • Myrkytykset

Lapsen ensiapu -kurssin toteutus

Kurssilla käytetään vaihtelevia opetusmenetelmiä. Keskusteleva luento, osallistujia aktivoivat ryhmätyöt sekä käytännön ensiapuharjoitukset takaavat, että koulutus ei käy osallistujille puuduttavaksi.

Kouluttajana toimii terveydenhuollon ammattilainen (sairaanhoitaja, ensihoitaja tai terveydenhoitaja), jolla on ensiapukouluttajan pätevyys (ETK tai HEK). Koulutamme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Suositeltava ryhmäkoko on enintään 12 henkilöä / 1 kouluttaja, jotta koulutuksen toiminnalliset osuudet voidaan toteuttaa laadukkaasti ja jokainen osallistuja pääsee harjoittelemaan ja saa tarvitsemaansa ohjausta. Oppitunnin pituus on 45 min.

Koulutuksesta saa LAPSEN ENSIAPU 4 H -osallistumistodistuksen.

Järjestämme tilauskurssit pääsääntöisesti asiakkaan osoittamissa tiloissa. Tilan tulee olla ensiapukoulutukseen soveltuva, eli istumapaikkojen lisäksi ryhmä tarvitsee riittäävästi puhdasta ja vapaata lattiatilaa ensiapuharjoitusten tekemistä varten. Autamme tarvittaessa sopivan tilan etsimisessä.

Päiväkodeissa, kouluissa ja muissa vastaavissa työpaikoissa tulee ensiapukoulutusta tilattaessa huomioida kaksi näkökulmaa. Ensinnäkin palveluntuottajan tulee taata toiminnan turvallisuus, eli työntekijöiden tulee osata antaa ensiapua lapselle hätätilanteessa. Toisaalta työnantajan tulee turvata myös työntekijöiden työturvallisuus, eli koulutuksen tulee sisältää myös aikuisten hätäensiavun perusteet. Lasten parissa töitä tekeville suosittelemmekin joko Hätäensiapu 8 h -kurssia tai Ensiavun laajaa peruskurssia 16 h , jotta molemmat turvallisuuden osa-alueet tulevat huomioitua.

Jos kiinnostuit lapsen ensiapukoulutuksesta, ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Muut ensiapukurssimme

Jos olet kiinnostunut laajemmasta ensiapukoulutuksesta, tutustu muihin kurssivaihtoehtoihimme:

 

Jos tarvitset ensiapukoulutuksen, josta osallistujat saavat SPR:n todistuskortin, valittavanasi ovat seuraavat vaihtoehdot:

Ensiapuvälineet työpaikalle ja vapaa-aikaan

AUTSHOP -verkkokaupasta löydät laadukkaat ensiapuvälineet sekä työpaikalle että vapaa-aikaan.

 

Esimerkiksi