Liikuntatapaturmat ja ensiapu 6 h

Liikuntatapaturmat ja ensiapu -kurssin kohderyhmä

Liikuntatapaturmat ja ensiapu -koulutus on suunniteltu erityisesti urheiluseurojen huoltajille, valmentajille sekä liikunnan ohjaajille. Olipa kyseessä urheiluseuran tai yksityisen palveluntuottajan järjestämät treenit, kilpailut ja liikuntatapahtuma, tulee järjestäjän huolehtia varautumisesta ja toiminnan turvallisuudesta. Kurssi suunnitellaan ja toteutetaan aina osallistujien liikuntalajin tyyppitapaturmat huomioiden.

6 h sähköalan hätäensiapukurssin sisältö

  • Kohderyhmän tyyppitapaturmat ja niiden ennaltaehkäisy
  • Liikuntapaikan / urheilujoukkueen / liikuntatapahtuman ensiapuvalmius, varautuminen
  • Elvytys ja defibrillaattorin käyttö sydänpysähdystilanteessa
  • Verensokerin lasku ja tajuttoman ensiapu
  • Pään kolhut
  • Venähdykset ja murtumat
  • Haavat ja runsaan verenvuodon tyrehdyttäminen
  • Sokki, vakava verenkierron häiriö

Liikuntatapaturmat ja ensiapu -kurssin toteutus

Kurssilla käytetään vaihtelevia opetusmenetelmiä. Keskusteleva luento, osallistujia aktivoivat ryhmätyöt sekä käytännön ensiapuharjoitukset takaavat, että koulutus ei käy osallistujille puuduttavaksi.

 

Kouluttajana toimii terveydenhuollon ammattilainen (sairaanhoitaja, ensihoitaja tai terveydenhoitaja), jolla on ensiapukouluttajan pätevyys (ETK tai HEK). Koulutamme suomen, ruotsin ja englannin kielillä.

 

Suositeltava ryhmäkoko on enintään 15 henkilöä / 1 kouluttaja, jotta koulutuksen toiminnalliset osuudet voidaan toteuttaa laadukkaasti ja jokainen osallistuja pääsee harjoittelemaan ja saa tarvitsemaansa yksilöllistä ohjausta. Oppitunnin pituus on 45 min.

 

Koulutuksesta saa LIIKUNTATAPATURMAT JA ENSIAPU 6 H -osallistumistodistuksen. Suosittelemme hätäensiaputaitojen kertaamista vähintään 3 vuoden välein.

 

Järjestämme tilauskurssit pääsääntöisesti asiakkaan osoittamissa tiloissa. Tilan tulee olla ensiapukoulutukseen soveltuva, eli istumapaikkojen lisäksi ryhmä tarvitsee riittävästi puhdasta ja vapaata lattiatilaa ensiapuharjoitusten tekemistä varten. Autamme tarvittaessa sopivan tilan etsimisessä.

 

Jos kiinnostuit liikuntavammoihin kohdennetusta ensiapukoulutuksestamme, ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Muut ensiapukurssimme

Jos olet kiinnostunut laajemmasta ensiapukoulutuksesta, tutustu muihin kurssivaihtoehtoihimme:

 

Jos tarvitset ensiapukoulutuksen, josta osallistujat saavat SPR:n todistuskortin, valittavanasi ovat seuraavat vaihtoehdot:

Ensiapuvälineet työpaikalle ja vapaa-aikaan

AUTSHOP -verkkokaupasta löydät laadukkaat ensiapuvälineet sekä työpaikalle että vapaa-aikaan.

 

Esimerkiksi