TietopankkiTäältä löydät tietoa ja hyödyllisiä linkkejä. Tulossa on myös ladattavia materiaaleja.

Autsnet - tilaa maksuton muistutus ensiapukorttisi voimassaolon umpeutumisesta sähköpostiisi.

Ensiapukorttien voimassaolo -sivulta löydät tietoa, miten voit kerrata ja pitää eritasoiset ensiapukoulutukset voimassa.

Työpaikan ensiapuvalmius - sivulle olemme koonneet ydinasiat siitä, miten työpaikoilla lain mukaan pitäisi varautua ensiaputilanteisiin.

 

Linkkejä ulkopuolisille sivustoille

Hätäkeskuksen sivuilla on paljon hyödyllistä tietoa paitsi numeroon 112 soittamisesta, myös hätäkeskuksen toiminnasta yleisesti.

 

112 Suomi - on puhelimeen ladattava mobiilisovellus, jonka lataamista Hätäkeskuslaitos suosittelee. Sovelluksen kautta tehty hätäpuhelu mahdollistaa tarkan satelliittipaikannuksen ja saat nopeasti apua oikeaan paikkaan. Digian sivuilta löydät lisätietoa sovelluksesta ja ohjeet sen lataamiseen.

 

Myrkytystietokeskuksen sivuilta löydät tietoa myrkyllisistä aineista ja kasveista. Sivustolla on hyviä vinkkejä myrkytystapaturmien ennaltaehkäisyyn sekä ohjeita myrkytysten ensiapuun. Tallenna puhelimeesi myrkytystietokeskuksen suora puhelinnumero 09 471 977, joka palvelee 24/7.

 

Kansalaisneuvonta on palvelu, joka ohjaa sinut eri elämäntilanteissa oikean viranomaisen luokse. Löydät sivustolta myös linkit eri viranomaisten sähköisiin palvelukanaviin.  Kansalaisneuvonta palvelee sinua myös puhelimitse numerossa 0295 000 ma-pe 8-21 ja la 9-15.

 

Pelastuskortti on A4-kokoinen kaavakuva autosta. Sen avulla pelastustyöntekijä voi kolarin jälkeen nopeasti hahmottaa, mistä auton kori on turvallista leikata auki. Autoliiton sivulta löydät lisätietoa pelastuskortista. Voit itse tulostaa pelastuskortin autoosi autovalmistajan nettisivuilta.

 

Diabetesliiton sivuilta löydät runsaasti tietoa diabeteksesta yleensä, sen ennaltaehkäisystä sekä hoidosta. Voit myös testata sivuilla oman riskisi sairastua tyypin 2 diabetekseen.

 

Aivoliiton sivuilla kerrotaan selkeästi mm. aivoverenkiertohäiriöistä (avh). Löydät tietoa AVH:n ennaltaehkäisystä, oireista sekä kuntoutumisesta.

 

Epilepsialiiton sivuilta löydät hyödyllistä tietoa sairaudesta, johon vielä tänäkin päivänä liittyy virheellisiä uskomuksia. Myös epileptisen kohtauksen ajantasaiset ensiapuohjeet on luettavissa täältä.

 

 

 

 

^