VR Safe®

VR Safe® virtuaalinen kolarikokemus

Me olemme ensimmäisenä Suomessa, ellei peräti koko Euroopassa tai maailmassa ottaneet modernin VR -teknologian mukaan maallikoiden ensiapukoulutuksiin! VR Safe® on omien ensiapukouluttajiemme suunnittelema koulutuskonsepti, jolla tuodaan virtuaalilasien avulla toden tuntuinen auttamistilanne osaksi ensiapukurssia.

 

VR Safe® syntyi, kun pohdimme uusia keinoja opettaa ensiaputaitoja kursseillamme. Koulutustilanteissa pyritään usein simuloimaan oikeita hätätilanteita vastaavia harjoitustilanteita. Mutta paraskaan maskeeraus tai näyttelijäntaidot omaava harjoituspotilas harvoin pystyvät antamaan toden tuntuista kokemusta auttamistilanteesta.

 

VR Safe® Car Crash on 360-videotekniikalla kuvattu kokemusvideo. Virtuaalilasien avulla katselija pääsee kokemaan, miltä tuntuu saapua liikenneonnettomustilanteeseen ensimmäisenä ohikulkijana ja auttajana. Virtuaalisessa kolaritilanteessa voi turvallisesti harjoitella havainnointia ja pohtia myös omaa varautumistaan ja auttamisvalmiuttaan.  Jokainen näkee ja kokee tilanteen omalla tavallaan. Ryhmätilanteessa VR-kokemus puretaan lopuksi yhdessä keskustellen. Ammattitaitoinen kouluttaja ohjaa keskustelun kulkua ja vastaa kokemuksen herättämiin kysymyksiin.

 

 

Useimmiten kuulemamme spontaani kommentti VR-lasien riisumisen jälkeen on ”WAU!” Alla on asiakkaidemme muutamia muita kokemuksia VR Safe® -kokemuksen jälkeen:

”Ihmeellistä! Käsitys siitä, missä fyysisesti oikeasti oli hävisi virtuaalimatkan aikana kokonaan.”

”Voimakas elämys, joka herätti ajattelemaan.”

”Hienosti toteutettu, tunteet herättävä ja siksi mieleenpainuva kokemus!”

”Madalsi kynnystä pysähtyä oikeaan tilanteeseen. Tuntuu, että osa jännityksestäni jäi tänne koulutustilaan.”

 

VR Safe® on mahdollista sisällyttää Hätäensiapu 6 h ja sitä pidempiin ensiapukoulutuksiin. Se sopii myös oikein hyvin ohjelmanumeroksi esimerkiksi työpaikan teemapäiviin, joissa halutaan nostaa esiin ensiaputaitoja tai liikenneturvallisuutta esimerkiksi työmatkoja ajatellen. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä! Kerromme mielellään lisää ja suunnitellaan yhdessä juuri sinun työpaikallesi sopiva koulutuskokonaisuus!