VR Safe®

VR SAFE® VIRTUAALINEN KOLARIKOKEMUS

Me olimme ensimmäinen yritys Suomessa, ellei peräti koko Euroopassa, joka otti modernin VR -teknologian mukaan maallikoiden ensiapukoulutuksiin. Tämä tapahtui jo vuonna 2017. VR Safe® on omien ensiapukouluttajiemme suunnittelema koulutuskonsepti, jolla tuodaan virtuaalilasien avulla toden tuntuinen auttamistilanne osaksi ensiapukurssia.

Miten VR Safe® sai alkunsa?

VR Safe® syntyi, kun pohdimme uusia keinoja opettaa ensiaputaitoja kursseillamme. Koulutustilanteissa pyrimme usein simuloimaan oikeita hätätilanteita ja luomaan vastaavia harjoitustilanteita. Mutta paraskaan maskeeraus tai näyttelijäntaidot omaava harjoituspotilas harvoin pystyy antamaan toden tuntuista kokemusta auttamistilanteesta. Virtuaaliteknologian avulla voimme tarjota kokemuksen oikeasta auttamistilanteesta, turvallisesti.

Mikä on VR Safe®?

VR Safe® Car Crash on 360-videotekniikalla kuvattu kokemusvideo. Virtuaalilasien avulla katselija pääsee kokemaan, miltä tuntuu saapua liikenneonnettomustilanteeseen ensimmäisenä ohikulkijana ja auttajana. Virtuaalisessa kolaritilanteessa voi turvallisesti harjoitella havainnointia ja pohtia myös omaa varautumistaan ja auttamisvalmiuttaan.  Jokainen näkee ja kokee tilanteen omalla tavallaan. Ryhmätilanteessa VR-kokemus puretaan lopuksi yhdessä keskustellen. Ammattitaitoinen kouluttaja ohjaa keskustelun kulkua ja vastaa kokemuksen herättämiin kysymyksiin.

Asiakkaidemme kommentteja virtuaalisesta kokemuksesta

Useimmiten kuulemamme spontaani kommentti VR-lasien riisumisen jälkeen on ”WAU!” Alla on asiakkaidemme muutamia muita kokemuksia VR Safe® -kokemuksen jälkeen:

”Ihmeellistä! Käsitys siitä, missä fyysisesti oikeasti oli hävisi virtuaalimatkan aikana kokonaan.”

”Voimakas elämys, joka herätti ajattelemaan.”

”Hienosti toteutettu, tunteet herättävä ja siksi mieleenpainuva kokemus!”

”Madalsi kynnystä pysähtyä oikeaan tilanteeseen. Tuntuu, että osa jännityksestäni jäi tänne koulutustilaan.”

Virtuaalilasit mukaan ensiapukurssille tai itsenäisenä ohjelmapalveluna

VR Safe® on mahdollista sisällyttää mukaan kaikkiin AUTS ensiapukursseihin sekä SPR:n vähintään 8 h kestäviin ensiapukoulutuksiin. Voit tutustua kurssivalikoimaamme täällä.

VR Safe®  sopii myös oikein hyvin ohjelmanumeroksi esimerkiksi työpaikan teemapäiviin, joissa halutaan nostaa esiin ensiaputaitoja tai liikenneturvallisuutta esimerkiksi työmatkoja ajatellen. Toteutus räätälöidään käytettävissä olevan ajan ja osallistujien määrän mukaan.

Jos kiinnostuit joko virtuaalikokemuksella maustetusta ensiapukurssista tai VR Safe® ohjelmapalvelusta, ota yhteyttä! Kerromme mielellään lisää ja suunnitellaan yhdessä juuri sinun työpaikallesi tai tapahtumapäivääsi sopiva kokonaisuus!

Ensiapuvälineet työpaikalle ja vapaa-aikaan

AUTSHOP -verkkokaupasta löydät laadukkaat ensiapuvälineet sekä työpaikalle että vapaa-aikaan.

Esimerkiksi

Haku

Ilmoittaudu mukaan