SPR Hätäensiapu 4 ja 8 h

SPR Hätäensiapu 4 h ja 8 h kohderyhmät

SPR Hätäensiapu 4 h ja 8 h -kurssit ovat molemmat Suomen Punaisen Ristin (SPR) koulutusohjelmia.

SPR Hätäensiapu 4 h soveltuu parhaiten hätäensiaputaitojen kertaamiseen ja ylläpitämiseen, kun edellisestä ensiapukurssista on kulunut aikaa enintään kolme (3) vuotta.

SPR Hätäensiapu 8 h kurssi soveltuu työpaikoille ja harrasteryhmille, joilla tapaturmariski on vähäinen tai ilmeinen ja kun työpaikan lakisääteisen ensiapuvalmiuden ylläpitämiseksi vaatimuksena on hätäensiaputaidot. Koulutus soveltuu kaikille ensiavusta kiinnostuneille, aikaisempaa ensiapukoulutusta ei vaadita. Kurssi käy myös hätäensiaputaitojen kertaamiseen ja ylläpitämiseen, kun edellisen ensiapukurssin todistuksen voimassaolo on umpeutumassa.

SPR Hätäensiapu 4 h -kurssin sisältö

Kurssilla ensiavun teoriatieto kerrataan vain lyhyesti, pääpaino lähikursseilla on käden taitojen harjoittelussa.

UUTTA: Hätäensiapu 4 h kurssin voi suorittaa itsenäisesti verkkokurssina! Tilaa tunnukset verkkokurssille.

Auttamistoiminta onnettomuustilanteessa tai sairauskohtauksessa

Tapaturmien ehkäisy

Tajuttoman ensiapu

Aikuisen peruselvytys

Vierasesineen poisto hengitysteistä

Verenkierron häiriötila, sokki

Verenvuodon tyrehdyttäminen

SPR Hätäensiapu 8 h -kurssin sisältö

Auttamistoiminta onnettomuustilanteessa tai sairauskohtauksessa

Tajuttoman ensiapu

Aikuisen peruselvytys

Vierasesineen poisto hengitysteistä

Verenkierron häiriötila, sokki

Haavat

Palovammat

Tavallisimmat sairauskohtaukset

Ensiavun jatkokurssin voimassaolo

Molemmista SPR Hätäensiapukoulutuksista saa hätäensiaputodistuksen, joka on voimassa kolme (3) vuotta.

Jos osallistujalla on alle kolme vuotta sitten suoritettu SPR EA1® tai SPR EA2® todistuskortti, siihen saa kouluttajalta kertausmerkinnän, joka jatkaa kyseisen todistuskortin voimassaoloa kolme vuotta.

SPR Hätäensiapu 4 ja 8 h -kurssien toteutus

Olemme velvollisia ilmoittamaan kaikki näiden kurssien suorittajat Punainen Risti Ensiapu Oy:n ylläpitämään koulutusportaaliin ja kurssihintaan lisätään SPR:n rekisteröinti- ja todistuskulut. Jos osallistujat eivät tarvitse välttämättä SPR:n rekisteröintiä, voit vaihtoehtoisesti tilata ryhmällesi vastaavat ensiaputaidot antavan HÄTÄENSIAPU 4 H, HÄTÄENSIAPU 6 H tai HÄTÄENSIAPU 8 H -koulutuksen.

Kursseillamme käytetään vaihtelevia opetusmenetelmiä. Keskusteleva luento, osallistujia aktivoivat ryhmätyöt sekä käytännön ensiapuharjoitukset rytmittävät mukavasti koulutuksen kulkua.

Kouluttajana toimii terveydenhuollon ammattihenkilö (sairaanhoitaja, terveydenhoitaja tai ensihoitaja) jolla on ensiapukouluttajan pätevyys (ETK tai HEK). Koulutamme suomen, ruotsin ja englannin kielillä.

Kurssit voidaat toteuttaa joko kokonaan perinteisenä lähiopetuksena tai verkko- ja lähikoulutuksen yhdistelmänä. Yhdistelmäkoulutuksessa osallistujat suorittavat puolet kurssista verkossa oman aikataulunsa mukaan. Toinen puoli kurssista toteutetaan lähikoulutuksena ja sen aikana tehdään käytännön ensiapuharjoituksia ammattitaitoisen kouluttajamme ohjauksessa.

Suositeltava ryhmäkoko lähikoulutuksessa on enintään 15 henkilöä / 1 kouluttaja, jotta jokainen saa harjoitella riittävästi sekä tarvitsemaansa ohjausta.

Järjestämme kurssit pääsääntöisesti asiakkaan osoittamissa tiloissa. Tilan tulee olla ensiapukoulutukseen soveltuva, eli istumapaikkojen lisäksi ryhmä tarvitsee riittävästi puhdasta ja vapaata lattiatilaa ensiapuharjoitusten tekemistä varten. Autamme tarvittaessa sopivan tilan etsimisessä.

Jos haluat tilata kurssin ryhmälle, esimerkiksi omalle työpaikallesi, ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Avoimet hätäensiapukurssit, joita järjestämme Huittisissa ja Kirkkonummella,  löydät koulutuskalenteristamme. Ilmoittaudu mukaan!

Ensiapuvälineet työpaikalle ja vapaa-aikaan

ensiapuvälineet

AUTSHOP -verkkokaupasta löydät laadukkaat ensiapuvälineet sekä työpaikalle että vapaa-aikaan.

 

Esimerkiksi

Kirjautuminen