Ammattikuljettajan hätäensiaputaidot 7 h

Ammattikuljettajan hätäensiaputaidot 7 h -kurssin kohderyhmä

Tämä 7-tuntinen koulutusäivä on Traficomin hyväksymä ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivä, mutta se soveltuu ensiapukurssiksi kaikille, esim. työnsä puolesta paljon liikkuville.

 

Hätäensiapukurssia suositellaan työpaikoille, joissa tapaturmariski on vähäinen tai ilmeinen ja riittävän ensiapuvalmiuden ylläpitämiseksi vaatimuksena on hätäensiaputaidot.

 

Koulutus soveltuu kaikille ensiavusta kiinnostuneille, aikaisempaa ensiapukoulutusta ei vaadita. Kurssi käy myös hätäensiaputaitojen kertaamiseen ja ylläpitämiseen, kun edellisen ensiapukurssin todistuksen voimassaolo on umpeutumassa.

Ammattikuljettajan hätäensiaputaidot -direktiivipäivän sisältö

  • Toiminta liikenneonnettomuuspaikalla (sisältää virtuaalilaseilla katseltavan VR Safe® -kolarikokemuksen)
  • Aikuisen elvytys ja defibrillaattorin eli sydäniskurin käyttö
  • Tajuttoman henkilön auttaminen
  • Tukehtuminen, vierasesineen poisto hengitysteistä
  • Runsaan verenvuodon tyrehdytys
  • Sokki, vakava verenkierron häiriötilanne
  • Sairauskohtauksien tunnistaminen ja ensiapu
  • Onnettomuuksien jälkeen; auttajan oma henkinen apu

Ammattikuljettajan hätäensiaputaidot -kurssin voimassaolo

Tästä koulutuksesta osallistujat saavat kaksi (2) todistusta.

AMMATTIKULJETTAJAN HÄTÄENSIAPUTAIDOT 7 H -ensiaputodistus on voimassa kolme (3) vuotta.

AMMATTIKULJETTAJAN HÄTÄENSIAPUTAIDOT 7 H -todistus kuljettajan ammattipätevyyskoulutuksesta on voimassa viisi (5) vuotta.

Kurssin toteutus

Kurssilla käytetään vaihtelevia opetusmenetelmiä. Keskusteleva luento, osallistujjia aktivoivat ryhmätyöt sekä käden taitoja vahvistavat käytännön ensiapuharjoitukset takaavat, että koulutuspäivä ei käy osallistujille puuduttavaksi.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä ADR-koulutus Timo Kallionpää Oy:n kanssa. Kouluttajana toimii terveydenhuollon ammattihenkilö (sairaanhoitaja, ensihoitaja tai terveydenhoitaja), jolla on ensiapukouluttajan pätevyys.Koulutamme suomen, ruotsin ja englannin kielillä.

Kurssi täyttää työpaikan lakisääteisiä ensiapukoulutuksia koskevat viranomaisvaatimukset, kun työtapaturmariskien perusteella ensiapuosaamisen riittäväksi tasoksi katsotaan hätäensiaputaidot.

Suositeltava ryhmäkoko on enintään 15 henkilöä / 1 kouluttaja, jotta toiminnallinen koulutus voidaan toteuttaa laadukkaasti. Oppitunnin pituus on 45 min.

Järjestämme tilauskurssit pääsääntöisesti asiakkaan osoittamissa tiloissa. Tilan tulee olla ensiapukoulutukseen soveltuva, eli istumapaikkojen lisäksi ryhmä tarvitsee riittävästi puhdasta ja vapaata lattiatilaa ensiapuharjoitusten tekemistä varten. Autamme tarvittaessa sopivan tilan etsimisessä.

Jos kiinnostuit tästä koulutuksesta, ota yhteyttä, kysy lisää ja pyydä tarjous!

Muut ensiapukurssimme

Jos olet kiinnostunut laajemmasta ensiapukoulutuksesta, tutustu muihin kurssivaihtoehtoihimme:

 

Jos tarvitset ensiapukoulutuksen, josta osallistujat saavat SPR:n todistuskortin, valittavanasi ovat seuraavat vaihtoehdot:

Ensiapuvälineet työpaikalle ja vapaa-aikaan

AUTSHOP -verkkokaupasta löydät laadukkaat ensiapuvälineet sekä työpaikalle että vapaa-aikaan.

 

Esimerkiksi