Voiko virtuaalitodellisuus auttaa oppimaan turvallisuutta?

Ensiapukoulutuksessa harjoitellaan ja opitaan taitoja, joita toivottavasti ei oikeasti tarvita. Jos joudut oikeasti käyttämään näitä taitoja, se tarkoittaa, että on tapahtunut jotain ikävää – vakava sairauskohtaus tai tapaturma.

Kurssilla harjoitellaan käytännönläheisesti tärkeimmät ensiaputoimenpiteet, joilla voit hätätilanteessa pelastaa ihmishengen. Ensiapuharjoitusten lisäksi kurssilla pyritään luomaan skenaarioita,  sekä mielikuva- että käytännön harjoitteita tilanteista, joissa ensiavun tarve saattaisi syntyä. Keinotekoiset harjoitustilanteet eivät kuitenkaan (onneksi) koskaan vastaa oikeita tilanteita, vaikka kuinka panostettaisiin lavastuksiin ja vammamaskeerauksiin. Moni jääkin kurssin päätteeksi edelleen pohtimaan, että miltäköhän se oikea tilanne sitten tuntuu ja osaanko toimia oikein…

VR (virtual reality) tarjoaa autenttisen oppimiskokemuksen

Virtuaalitodellisuuden (VR:n) avulla meidän on mahdollista päästä paikkoihin, joihin emme todellisuudessa voi päästä. Samoin VR:n avulla voimme saada kokemuksia, joita todellisuudessa on vaikeaa tai mahdotonta toteuttaa. Ensiapu- ja turvakoulutuksissa ei voida luoda oikeita hätätilanteita, mutta VR:n avulla voidaan tarjota kokemus oikeasta, todentuntuiisesta hätätilanteesta. Kokemuksen avulla voimme opettaa ihmisiä varautumaan hätätilanteisiin sekä ohjata kiinnittämään huomiota tilanteen kannalta tärkeisiin asioihin. VR:ssä koetun tilanteen jälkeen voi olla helpompi pysähtyä auttamaan oikeassa hätätilanteessa.

Ensiapukoulutusta modernin teknologian avulla

Olemme kuulleet asiakkaidemme toiveet todentuntuisista harjoitustilanteista. Auts-Tuote Oy tuo ensimmäisenä Suomessa VR:n ensiapukoulutuksiinsa. Tarjoamme asiakkaillemme virtuaalimatkan kolaripaikalle! VR-laseilla katseltavan kokemusvideon aikana pääsee seuraamaan liikenneonnettomuustilannetta tapahtumien keskipisteestä ja tekemään havaintoja. Tässä muutama asiakkailtamme saatu kommentti kokemuksen jälkeen:

” Tämä oli hyvä, opettavainen. Todentuntuinen”

” En ole aikaisemmin tullut ajatelleeksi heijastinliivin merkitystä. Onkohan autossani sellainen?”

” Ymmärsin, kuinka tärkeää on havainnoida joka suuntaan. Yhtäkkiä selkäni taakse oli pysähtynyt auto, jonka saapumista en ollut lainkaan huomannut!”

Halusimme tuoda asiakkaillemme uudenlaisen ja vaihtoehtoisen tavan opetella turvallisuuteen liittyviä taitoja. VR-laseilla katseltava kokemusvideo sekä kokemuksen läpi käyminen ammattitaitosen kouluttajan kanssa on tehokas tapa oppia uutta ja saada uusia näkökulmia ja aiemmin opitun päälle. Kokemusvideo voidaan liittää osaksi ensiapukoulutusta, se sopii ajatusten herättelijäksi liikenneturvallisuuteen liittyvssä tapahtumissa tai se voi olla vaikkapa osa työpaikan teemapäivää.

VR kokemus nostaa turvallisuuteen liittyvien taitojen oppimisen aivan uudelle tasolle! Kiinnostuitko? Haluaisitko sinä tilata työpaikallesi ensiapukoulutuksen, johon sisältyy virtuaalimatka kolaripaikalle? Tai haluatko tarjota henkilökunnallesi tai asiakkaillesi liikenneturvallisuuteen liittyvän modernin oppimiskokemuksen?   Ota yhteyttä!

Teksti: Kaisa Telilä, th, ETK, Auts-Tuote Oy


Haku

Ilmoittaudu mukaan